Je toekomstig beroep

Is treinmachinist worden je droom? Dan is onze opleiding Machinist railvervoer een mooi startpunt om dit waar te maken. Als machinist is het belangrijk dat je een goed reactievermogen en een groot verantwoordelijkheidsgevoel hebt. Bovendien moet je je in dit beroep goed en lang concentreren. Lukt dat? Dan is het vak van treinmachinist je op het lijf geschreven. Als machinist houd je je met name bezig met rangeren, besturen en controleren van spoorvoertuigen. Uiteraard ken je het spoornet, de spoorregelgeving en de veiligheidsprocedures op je duimpje.

Voor wie?

Treinmachinist

Deze brede opleiding leidt je op voor het diploma ‘Machinist volledig bevoegd’. Je leert rijden op zowel een goederentrein als op een trein die ingezet wordt voor reizigersvervoer, of op een werktrein die gebruikt wordt in de spooraannemerij. Je leert alles over spoorregelgeving, veiligheid, techniek en het informeren van reizigers. Tijdens je machinistenopleiding ga je aan de slag op onze simulator. Aan het eind van de opleiding ben je ook in staat eenvoudige storingen aan de trein te verhelpen.

Kies je voor de gecombineerde bol-bbl opleiding, dan ga je in het eerste jaar vijf dagen per week naar school en ga je in het tweede jaar vier dagen per week in dienst bij NS op het traject Alphen aan den Rijn - Gouda. Daarnaast ga je nog een dag in de week naar school om je voor te bereiden op het eindexamen.

Bijzonderheden

Een medische en psychologische keuring is vereist voordat je met de opleiding kunt starten. Aan het eind van de opleiding moet je ook slagen voor het landelijk VVRV-examen om je diploma te ontvangen.

Ik ben geïnteresseerd
Liever even bellen?
STC Group
0104486000