Je toekomstig beroep

Als allround medewerker maritieme techniek werk je bij een scheepswerf of jachtbouwer. Deze bedrijven houden zich bezig met het ontwerpen, bouwen, vernieuwen, repareren of onderhouden van schepen of jachten. Maar je kunt ook prima aan de slag bij een toeleverend bedrijf, in de haven of bij een jachtverhuurder. Je bent straks vooral te vinden op de werkvloer van de werf of aan boord van een schip dat gebouwd of gerepareerd moet worden. Kortom, jij bent waar de actie is. Je bent sterk in technische vakken zoals lassen en bankwerken, je kunt goed plannen en je durft verantwoordelijkheid te nemen. Je werkt samen met collega’s uit alle delen van de wereld en je kunt je makkelijk aanpassen als de planning van je werkdag plotseling wordt omgegooid.

Voor wie?

Allround medewerker maritieme techniek

Op school bereiden we je voor op een afwisselend, technisch beroep. Tijdens de opleiding is er volop aandacht voor praktijkvakken zoals Werkplaatstechniek (lassen, bankwerken en vlettenbouw), Kunststoffen, Machinekamer en Elektro. Verdere praktijkervaring doe je op tijdens je stages. Omdat theorie ook belangrijk is krijg je theoretische vakken als Scheepsbouw en Jachtbouw, Materialenkennis, Machinekamersystemen en Werktekeningen. Ook vakken als Nederlands, Engels en Duits zitten in je vakkenpakket. Tot slot bezoek je ieder jaar een aantal bedrijven en bezoek je relevante vakbeurzen en bootshows.

Leuk om te weten

Deze mbo-opleiding op niveau 3 is speciaal ontwikkeld in samenwerking met de branchesorganisaties HISWA en NMT en specifiek gericht op de Scheeps- en jachtbouwsector. Volg je deze opleiding dan krijg je les van ervaren docenten, afkomstig uit de beroepspraktijk.

Aanmelden
Wil je je na het lezen van deze informatie aanmelden? Klik dan op de button hieronder.
Aanmelden
Wil je je na het lezen van deze informatie aanmelden? Klik dan op de button hieronder.
Ik ben geïnteresseerd
Liever even bellen?
STC Group
0104486000