Als monteur mechatronica voer je onderhoud uit aan mechatronische producten zoals o.a. machines voor voedsel- en verpakkingsindustrie. Je verricht werk waarvoor standaardwerkwijzen gelden. Je beschikt over algemene basiskennis en basisvaardigheden, die voor het vervaardigen van mechatronische producten nodig zijn. In de mechatronica zijn producten soms groot en werkplekken onoverzichtelijk. Je hebt aandacht voor veiligheid en milieu.

Voor wie?

Monteur mechatronica

Leerjaar 1: In het eerste leerjaar van deze opleiding krijg je de vakken basismetaal en constructie, elektrotechniek, pneumatiek en hydrauliek, assen- en lagertechniek, materialenleer, wis- en natuurkunde, tekeninglezen, Nederlands, rekenen en Burgerschap. Ook leer je hoe je een Engelse en Duitstalige handleiding moet lezen en vertalen. Je leert je machine- en je materiaal productiegereed te maken. Je leert mechatronische producten/machines in elkaar te bouwen, Je leert wanneer, hoe vaak en waarmee je controles uit kunt voeren. Ook werk je aan (communicatieve) vaardigheden die je als werknemer moet bezitten.

Werkend leren: Je werkt 4 dagen in een erkend leerbedrijf, waar je ook de tijd krijgt om aan je schoolopdrachten te werken onder begeleiding van een praktijkopleider.

Leerjaar 2: In het tweede leerjaar gaat het om het je verdiepen in de vakken van het eerste leerjaar. Systeemkennis (hoe machines werken) maar ook tekeninglezen en materialenleer zijn belangrijk. Ten slotte sluit je de opleiding af met een Proeve van Bekwaamheid. Ook in dit schooljaar ga je weer 4 dagen werken en krijg je 1 dag theorie.

Na de opleiding

Na je niveau 2-opleiding kun je aan het werk als monteur mechatronica of kun je doorstromen naar een niveau 3-opleiding.

Meer informatie
Klik voor meer informatie over deze opleiding op de knop aanmelden.
Meer informatie
Klik voor meer informatie over deze opleiding op de knop aanmelden.
Ik ben geïnteresseerd
Liever even bellen?
Scalda, algemene contactgegevens
0115641600