Laden

Cases

We leren graag van de beste(n). Daarom maakten we de videopodcast 'Waves' met voorlopers in innovatief werkgeverschap en (intern) ondernemerschap in de mainport. Bekijk de afleveringen hieronder. 

Lees ook onze blog

23-08-2022

Wesley Dos Santos - Innovatie brengt je verder

Wesley Dos Santos – Lekker hosselen!

Eerst een beetje aanklooien; klungelen. Om vervolgens de stap te maken naar een slimmere aanpak, nieuwe techniek of creatieve manier om mensen voor je bedrijf te vinden of behouden. Wesley Dos Santos is een innovatief ondernemer en spreekt in deze videopodcast over de voor hem essentiële vaardigheden om in de huidige en toekomstige markt overeind te blijven.

22-02-2022

Milou Grijpink (Ministerie van Defensie) – Elkaar mensen (uit)lenen is nuttig en nodig

Stap over je eigen schaduw heen

Ministerie van Defensie heeft een HR-Ecosysteem om organisaties, óók uit de haven en industrie, slimmer te laten omgaan met capaciteit en ontwikkeling van medewerkers. Het programma is gebaseerd op wederkerigheid. Het stelt medewerkers in staat om kennis en kunde (tijdelijk) bij andere bedrijven te brengen, maar ook juist mee te nemen van ‘het kijkje in de keuken’. Dat vraagt respect, openheid én een manier van denken en doen waarbij bedrijven over hun eigen schaduw durven te stappen. Milou Grijpink, HR-pionier en projectleider van het HR-Ecosysteem, vertelt in deze Wave over het nut, de noodzaak en reeds behaalde successen.

10-01-2022

Marieke Been (innocent drinks) – Hart voor de haven, hart voor de wereld

Hoe een klein drankje grote dromen najaagt...

innocent drinks, bekend van de gezonde smoothies en sapjes, bouwde een gloednieuwe CO2-neutrale fabriek in de Rotterdamse haven. Het doel: 300 miljoen liter per jaar planeetvriendelijk produceren. Een ambitie die zij alleen maar waar kunnen maken als mensen met een duurzame mindset aan boord komen én blijven. Marieke Been, People Lead, deelt haar visie en ideeën over hoe haar collega’s de mogelijkheid hebben om samen het beste uit zichzelf te halen in een omgeving waarin pionieren en meebouwen aan een duurzame en gezonde wereld centraal staat.

15-12-2021

Renée Rotmans (Havenbedrijf Rotterdam) – Vaak kunnen mensen zoveel meer

Investeer in mensen en profiteer van hun ambitie en potentie

De noodzaak om in de ‘nieuwe’ wereld, ook met nieuwe rollen, banen en beroepen mee te bewegen is hoog. Maar hoe moet dat? Renée Rotmans promoveerde in 2020 op mensgerichte innovatie en het betrekken van mensen bij veranderingen. Ze legt uit waarom bedrijven die investeren in de competenties en kennis van mensen, uiteindelijk profiteren van nieuwe groeimogelijkheden en meer winst, omzet, daadkracht en productiviteit realiseren.

01-11-2021

Ivy Global - Een bedrijf met nul managers!

Als de groep bepaalt en niemand erboven staat... hoe werkt dat? 

Medewerkers hebben alle vrijheid, er zijn geen werktijden en ook geen vakantiedagen. Want managen, daar doen ze niet aan. Bij Ivy Global werkt alles 180 graden anders dan in een traditioneel geleide organisatie: niemand is de baas, maar iedereen heeft verantwoordelijkheid. Oprichter Jorn van der Schaaf en collega Erik de Jong vertellen over hoe zij zich lieten inspireren door Semco en vanuit die filosofie op werk en werkgeverschap op weg zijn om hun dromen waar te maken.

07-09-2021

Robert Vos - Meer vrouwen in de top bevordert innovatie

Wat is de female touch in jouw organisatie?

Bedrijven met meer leidinggevende vrouwen zijn productiever en succesvoller. Ook zijn medewerkers meer tevreden. Dit beweert Robert Vos, diversiteitsdeskundige en auteur van het boek ‘Fifty-Fifty’. Hij deed onderzoek naar vrouwelijk leiderschap en vertelt hoe en waarom bedrijven die willen innoveren de mannen en vrouwen in de top beter zouden moeten verdelen.

23-07-2021

Jan van Dinther – Startup-mindset in de mainport

Wat is de impact van oud versus nieuw denken?

Ambitieuze jongeren met een technische HBO of WO-achtergrond twijfelen vaak om te gaan werken bij corporates in de mainport. Ze kiezen liever voor een startup of organisatie met een startup-vibe. Jan van Dinther, Energy Transition Developer bij Siemens en Jong Haventalent 2021, legt uit hoe zijn generatiegenoten willen werken in de mainport. Wat is de impact van new school versus old school?

17-05-2021

Cees Vingerling - Stakeholdersmanagement

Hoe breng je jouw innovatie verder met stakeholders? 

Stakeholdersmanagement kan innovatie versnellen en versterken. Maar hoe zit dat precies? Cees Vingerling, expert in stakeholdersmanagement, vertelt over het belang en de impact van het managen, beheersen en (soms onbewust) beïnvloeden van partijen die een project van A naar B kunnen brengen.  

Zelf een goed verhaal?

We gaan graag in gesprek met ondernemers, experts en ervaringsdeskundigen. Centraal in de gesprekken staan innovatie, werkgeverschap, ondernemerschap en persoonlijke ontwikkeling met een focus op de mainport. 

Ben of ken je iemand met een inspirerend verhaal? Tip ons


LET'S TALK

Meer weten of een kop koffie doen?

Bel 010 311 8600 of stuur ons een bericht.